Aangepaste openingstijden

Dinsdag 23 April gesloten

Maandag 29, dinsdag 30 April en woendag 1 Mei gesloten.

 

 

 

Nieuw in ons assortiment!

6880VS1 1 van 1 800x557

U wilt vergelijken en/of vind een tegelvloer toch niet naar uw wens? Dan kunnen wij ook nog vele andere vloeren tonen en leveren zoals laminaat, pvc vloeren in stroken of de klik versie. Ook de afwerking van bijvoorbeeld plinten is er een uitgebreide keuze. Zoals u gewent bent van Hendriksen Tegels & Vloeren kunnen we uw pvc- of laminaat vloer vakbekwaam plaatsen. Kom gerust eens kijken naar onze uitgebreide colletie.

Veel gestelde vragen

vtwonen Wood collectie ook in onze showroom.

Wij hebben de volledige collectie vtwonen tegels in onze showroom. De Wood collectie van vtwonen tegels hebben wij dan ook in onze showroom. Om een indruk te krijgen van de vtwonen tegelcollectie kunt u onze vtwonen tegels website  bezoeken.

Egaliseren van een bestaande tegelvloer.Een keramisch parket tegel kan over een bestaande tegelvloer worden gelegd. De bestaande vloertegels cq palvuizen moeten absoluut vast liggen, mogen niet hol klinken of andere gebreken vertonen. Tevens moet de vloer uiteraard vlak zijn. De huidige tegelvoer zal wel grondig gereiningd en ontvet moeten worden. Hierna zal er een speciale hechtprimer moeten worden aangebracht.

 

Zoals op de foto te zien wordt, als de vloer niet vlak is, de besteende tegelvloer geëgaliseerd.

  

 

 

 

Nadat de egaline droog is worden de keramisch parket stroken aangebracht.parket-over-tegels

Ja, een vloertegel en dus ook keramisch parket kan tegen de wand worden geplaatst.

 

                    

Voegen in keramisch parket ca. 2-3 mmNee, vloertegels (dus ook hout 'look' tegels) hebben ten alle tijde een voeg nodig. Afhankelijk van de gekozen serie is wel aan te geven wat de te verwachten voegbreedte zal zijn. Dit is over het algemeen ca. 2 á 3 mm.

Dit kan afhankelijk zijn van de vorm van de betreffende tegel. Wij gaan hier uit van een rechthoekige tegel bijvoorbeeld 120x 19 cm.
Het is niet aan te bevelen om rechthoekige tegels halfsteens te verleggen. (fig. 1)

fig 1


Doordat een tegel altijd iets hol of bol kan zijn is brengt men bij het halfsteens verleggen de twee maximale verschillen bij elkaar. Hierdoor lijkt het dat een vloer niet vlak verlegd is. Dit is ongeacht kwaliteit of de fabrikant.

Om met keramisch parket, en dan vooral de langere tegelstroken, een prachtige vlakke vloer te verkrijgen dient men de overlap zo klein mogelijk te houden. Als vuistregel kan men 20% van de totale lengte tegel aanhouden. Dus bij een lengte van 120 cm is de maximale maat 24 cm.
fig 2

 

Een praktijkvoorbeeld zoals in de showroom is aangebracht ziet u op de foto hieronder.